Uradi sam - GRANOLA

By Inzulinska rezistencija - travnja 26, 2018


Koliko Vas ujutro preskače doručak? Koliko od vas ujutro jede na brzinu? Sendviči, peciva? Ako želite nešto novo i zdravo probajte s ovim. Jednostavno, fino, lagano. Najbolje od svega je da sami kreirate što i kako želite dodati i napraviti.
 Znate li što je uopće granola? 
To je kombinacija zobi, sjemenki, orašastih plodova, suhog voća i ostalih dodataka. Možete dodati i kockice čokolade, kikiriki maslac. I najbitnije što granolu čini granolu a ne muesli je to da se ona peče.

Potrebni sastojci:
  • zobene pahuljice
  • lanene sjemenke
  • chia sjemenke
  • orašasti plodovi ( ja sam koristila lješnjake, bademe, indijske oraščiće i kikiriki)
  • suho voće ( ja sam koristila grožđice i brusnicu)
Kako napraviti:
  • uzeti veliku zdjelu i u nju staviti zobene i sjemenke
  • orašaste plodove sa sjeckamo u grubo i dodamo u smjesu
  • suho voće također sa sjeckamo u grubo ( sad imate dva načina: možete odmah dodati u smjesu da se zapeče ili ih dodajte gotovoj smjesi, kako vama najbolje odgovara)
  • pećnicu zagrijemo na 180 
  • uzmemo lim i smjesu prebacimo na lim (nije ga potrebno mastiti, ali možete staviti papir za pečenje)
  • pečemo oko 10 minuta dok smjesa ne postane zlatne boje
I voila. Pričekamo da se ohladi i pospremimo. Granolu možete koristiti na različite načine, s mlijekom, jogurtom, svježim voćem. Igrajte se i isprobajte svoju omiljenu kombinaciju.

  • Share:

You Might Also Like

0 komentari